Timetable

Arthroclinic

ARTHROCLINIC

Καλώς ήρθατε στο Arthroclinic

Κέντρο Χειρουργικής Αποκατάστασης των Μεγάλων Αρθρώσεων και Αθλητικών Κακώσεων

 ‘’Η άσκηση και η κίνηση μας κρατάνε υγιείς.

 Όταν όμως συνοδεύονται από πόνο, τότε χρειάζεται ένας έμπειρος Ορθοπαιδικός’’

Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μας και αναζητήστε πληροφορίες σχετικές με τα συμπτώματα σας. Θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα για την πάθηση σας και τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές της σύγχρονης Ορθοπαιδικής.

Στην χειρουργική του Ισχίου, του Γόνατος και του Ώμου, όπως και στις Αθλητικές κακώσεις, η ομάδα της Arthroclinic, διαθέτει πολυετή εμπειρία βασισμένη στην μακρά και στοχευμένη  μετ-εκπαίδευση και εξειδίκευση σε κορυφαία κέντρα της Ευρώπης, αλλά και στον μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων. Υπό την Διεύθυνση και καθοδήγηση του Ορθοπαιδικού Στεργίου Ν. Λάλλου (MD, MSc), η Arthroclinic έχει αποκτήσει φήμη που εκτείνεται πέρα από τα όρια της περιοχής της Αθήνας. Πολλοί ασθενείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό μας εμπιστεύονται για την χειρουργική τους αποκατάσταση.

‘’Ο Ορθοπαιδικός μου – η  Υγεία μου’’

Στέργιος Ν. Λάλλος
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Διεθυντής Arthroclinic

Αγαπητοί επισκέπτες,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στην σελίδα της Arthroclinic. Σκοπός της ομάδας Arthroclinic είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου Ιατρικές Υπηρεσίες Ορθοπαιδικής Ειδικότητας. Με σεβασμό στον ασθενή, ο στόχος μας παραμένει η σωστή ενημέρωση και συμβουλευτική, η ακριβής διάγνωση, η αποτελεσματική θεραπεία και η μετέπειτα φροντίδα και παρακολούθηση του ασθενούς.

Η εξειδίκευση, η εμπειρία, η έρευνα και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση στις νεότερες τεχνικές και θεραπείες, καθώς και η συνεργασία με άλλες ειδικότητες ή συνεργάτες, αποτελούν την εγγύηση για την ασφάλεια και την ποιότητα του Arthroclinic.

Ο δημιουργός της Arthroclinic Ορθοπαιδικός Στέργιος Λάλλος γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη Γερμανίας το 1978. Εισήχθη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το 2011 απέκτησε τον Τίτλο Ειδικότητας από την Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και άμεσα εκλέχθηκε ομόφωνα Πανεπιστημιακός Υπότροφος (συνεργάτης) με αντικείμενο την Χειρουργική Αποκατάσταση Ισχίου και Γόνατος (Ανακατασκευή – Αρθροπλαστικές). Στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών (Οστεοπόρωση) και κατέθεσε με άριστα την Διπλωματική Εργασία ‘’Γενετική της Οστεοαρθρίτιδας’’. Ακολούθησε η πολυετής ενασχόληση, εξειδίκευση και καριέρα στην Χειρουργική των Μεγάλων Αρθρώσεων και τις Αθλητικές Κακώσεις σε καταξιωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.

Στην φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη ATOS Klinik Heidelberg, ο Στέργιος Λάλλος επέκτεινε τις χειρουργικές του δεξιότητες πλάι στους Prof Hans Pässler, Prof Rainer Siebold και Prof  H. Thermann. Το Κέντρο Αθλητικών κακώσεων – Κέντρο γόνατος και άκρου Ποδός είναι Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο ISAKOS (ISAKOS-Approved Teaching Center) και συγκαταλέγεται στα κορυφαία ορθοπαιδικά κέντρα της Ευρώπης.

Η μεγάλη χειρουργική εμπειρία του Στεργίου Λάλλου προέρχεται από την πολυετή παρουσία του στην κλινική Salem Spital στην Βέρνη της Ελβετίας, αρχικά ως Επιμελητής (Oberarzt) και στην συνέχεια ως Αναπληρωτής Διευθυντής (Stellvertretender Chefarzt), με μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων ετησίως.

Το Salem Spital αποτελεί Επίσημο Κέντρο Εκπαίδευσης για αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων, αναγνωρισμένο από την AGA (Gesellschaft für Arthroskopie und Gelenkchirurgie) και παρείχε την Ιατρική κάλυψη μελών της Εθνικής Ομάδας Σκι της Ελβετίας.

Η αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων, οι επεμβάσεις διατήρησης της άρθρωσης (διορθωτικές οστεοτομίες), η αρθροπλαστική ισχίου (με την μεγαλύτερη σειρά MIS & Custom made στην Ελβετία), η αρθροπλαστική γόνατος (με όλες τις σύγχρονες τεχνικές (MIS, Navigation, Uni, Κinematic Alignment, PSI ), η Ορθοπαιδική τραυματολογία – καταγματολογία και η ιατρική κάλυψη των αθλητών Σκι, αποτέλεσαν τα βασικά αντικείμενα καθημερινής χειρουργικής ενασχόλησης.

Σε ακαδημαϊκό και επιστημονικό επίπεδο, ασχολήθηκε με την διεύρυνση της γνώσης στην ανατομία του γόνατος (στο Ανατομείο του Πανεπιστημίου της Βέρνης – Uni Bern), την ανάπτυξη και εξέλιξη των τεχνικών οστεοτομίας περί του γόνατος και την ανάπτυξη υλικών και εργαλείων ολικής αρθροπλαστικής ισχίου σε συνεργασία με τον Καθηγητή και Διευθυντή της Κλινικής Prof. Hans Ulrich Stäubli. Επίσης είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά Συνέδρια & Σεμινάρια, παρακολουθώντας στην πηγή όλες τις σύγχρονες εξελίξεις της Ορθοπαιδικής και της Βιοτεχνολογίας.

Η επάνοδος του Στεργίου Λάλλου στην Ελλάδα έγινε προ πενταετίας, με την έναρξη λειτουργίας Ιδιωτικού Ιατρείου στην Αγία Παρασκευή και την συνεργασία με ιδιωτικά Νοσοκομεία. Χειρουργικά δραστηριοποιείται κυρίως στο Metropolitan General (Χολαργός, Αθήνα) ενώ εξυπηρετεί χειρουργικά ασθενείς από την Θεσσαλονίκη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο . Είναι συγγραφέας πολυάριθμων επιστημονικών δημοσιεύσεων και μέλος Ιατρικών και Επιστημονικών Φορέων.

Η δημιουργία του Κέντρου Arthroclinic έρχεται να συμπληρώσει τον στόχο της αριστείας του κλινικού και χειρουργικού έργου, της παροχής ολοκληρωμένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και την ολιστική προσέγγιση και φροντίδα του ασθενούς. Με σεβασμό και αφοσίωση στον κάθε ασθενή ξεχωριστά, στόχος μας είναι η άμεση διάγνωση, η καλύτερη δυνατή θεραπευτική επιλογή και η ασφαλής επιστροφή του στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ο ασθενής που προσέρχεται στα Ιατρεία του Arthroclinic απολαμβάνει τα οφέλη της εκπαίδευσης μας στην αρθροσκόπηση και στις νέες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας. Με τις τεχνικές αυτές επιτυγχάνουμε το μέγιστο δυνατό χειρουργικό αποτέλεσμα με το ελάχιστο δυνατό τραύμα και ταχύτερη αποκατάσταση και ανάρρωση. (MIS, AMIS, Custom Fit, Custom Made, CAD/CAM, Navigation, Robotic assisted, Fast track, Rapid Recovery, HD Arthroscopy, All Inside ACL, Ligamys ACL).

Οι συνεργάτες της Arthroclinic (Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, Φυσιοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Γυμναστές, Διοικητικό προσωπικό υποστήριξης, Εξωτερικοί συνεργάτες υποστήριξης) θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμόγελο, υπομονή, αλλά και πίστη στην γνώση, την εξειδίκευση και την εμπειρία τους.

Τα συστατικά για μια επιτυχημένη Ορθοπαιδική επέμβαση είναι η χρόνια ενασχόληση και η εξειδίκευση σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας.